Dutch Webstudio

Je handgemaakte meubels online verkopen met een webshop

Je bent goed in het maken van meubels maar hebt geen idee hoe meubels online verkopen werkt.

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je dat kunt doen, wat de voordelen zijn en uit wat voor onderdelen je webshop zou kunnen bestaan.

Met een webshop kun je veel lasten wegnemen. Als je vaak gebeld wordt met dezelfde vragen kun je dit opvangen met je webshop.

Welke platformen kun je gebruiken

Een platform wat vaak gebruikt wordt is “Marktplaats“. Hier is niks mis mee, maar bij maatwerk heb je meerdere afmetingen, afwerkingen en materialen.

Met een eigen webshop maak je het voor jou en je klanten een stuk makkelijker. Dat zal ik je straks uitleggen.

Als je een webshop laat maken in “WordPress” (welke het meest gebruikt wordt), is er de plugin “WooCommerce” om je producten toe te voegen.

Voordelen van meubels online verkopen met een webshop

Op je webshop heb je ruimte om je klanten te adviseren en te informeren.

Een paar voorbeelden zijn:

  • Hoe je de meubels kunt onderhouden
  • De materialen die je zoal gebruikt
  • Wat voor afwerkingen er mogelijk zijn
  • Je klanten kunnen zelf hun meubel samenstellen

Als je druk bezig bent voor je klanten is het fijn als je ongestoord kunt werken. Door de informatie op je website kun je klanten antwoord geven op veel voorkomende vragen.

Je krijgt je aanvragen met de juiste informatie binnen zoals afmetingen, afwerking en materialen. Je ontvangt een e-mail en je reageert op een moment dat je er tijd voor hebt vrijmaakt.

Dit zorgt ervoor dat je producten levert die voldoen aan je kwaliteitsnorm.

Onderdelen van een webshop

Om ervoor te zorgen dat je webshop goed wordt ingezet voor het aanbieden van maatwerk meubels zijn er een aantal onderdelen onmisbaar.

Veelgestelde vragen

Om je klanten te kunnen adviseren en te informeren zou je een pagina kunnen maken waar veel voorkomende vragen worden beantwoord. Denk hierbij aan levering, verzendkosten, onderhoud en het fabriceren.

Je kunt er ook voor kiezen om als extra je klanten van tips te voorzien voor onderhoud en reparatie van het meubel.

Productvariaties

Je klanten kunnen een keuze maken uit verschillende mogelijkheden voor de samenstelling. Denk hierbij aan de afmetingen, afwerking en materialen die er aan te pas komen.

Extra producten

Naast het leveren van het meubel is het slim om je klanten producten te leveren voor het onderhouden. Dit zorgt ervoor dat je wat extra geld kunt verdienen en een relatie kunt opbouwen met de klant.

Jij weet als geen ander hoe je de meubels moet onderhouden.

Meer aanbieden dan je laat zien

Het zou kunnen voorkomen dat een klant een bepaalde wens heeft die je niet hebt toegevoegd op je webshop.

Door middel van een formulier zou de klant zijn wens kunnen beschrijven. Zodra de aanvraag binnenkomt via de mail kun je beslissen of je dit project aan kunt.

Dan kun je een offerte toesturen of contact opnemen met de potentiële klant. Zo kun je meerdere producten toevoegen aan je assortiment.

Conclusie

Nu heb je een goed idee wat er nodig is en hoe je een webshop kunt inzetten om je handgemaakte producten online te verkopen.

Ik hoop dat ik je op ideeën heb gebracht met dit artikel om je vaardigheden te kunnen inzetten om iets te doen wat je leuk vindt.

Ik ben benieuwd of je hier mee aan de slag gaat en of je dit al doet. Of heb je iets toe te voegen laat dan een reactie achter.

Plan een vrijblijvend gesprek

Laten we eens praten over hoe ik jouw wensen kan waarmaken. Dit doen we in een professioneel en vriendelijk gesprek. Laat me weten wanneer het jou het beste uitkomt!

WordPress onderhoud

Vanaf
49 per kwartaal
  •