Dutch Webstudio

Vindbaarheid van je website verbeteren en hoger scoren

In dit artikel leg ik je uit hoe je de vindbaarheid van je website kan verbeteren voor een betere score bij de zoekmachines. Na het lezen van dit artikel weet je waar je website nog beter in kan worden of dat je alles voor elkaar hebt.

Backlinks

Een backlink, ook wel externe link is een link van een website naar jouw website. Het aantal backlinks, de kwaliteit en de relevantie bepalen voor een groot deel de positie in de zoekmachines.

De nieuwe backlinks hebben niet als enige voordeel dat de positie bij de zoekmachines worden verbeterd. Deze links kunnen ook bezoekers met zich mee brengen. Een manier om aan backlinks te komen is door het ruilen met andere sites. Of je kan een link aanvraag doen bij websites zoals startpagina.nl.

Zoekterm

Het is belangrijk om voor elke pagina zoektermen te bepalen die de bezoeker intypt in de zoekmachine, om op de gezochte pagina uit te komen. Om er achter te komen waar op wordt gezocht, kan je een tool gebruiken zoals Ubersuggest.

Titel

Het eerste wat je ziet bij een zoekresultaat is de titel. Dit moet de (be)zoeker aantrekken. Zorg ervoor dat je zoekterm verwerkt wordt in de titel.

URL

De link van een pagina heet ook wel de URL. Die geeft ook aan waar de pagina over gaat. Zorg ervoor dat je ook hier je zoekterm gebruikt.

Beschrijving

In de Titel en de URL kan je het onderwerp zien van de pagina, de beschrijving verteld de (be)zoeker wat hij kan verwachten op de pagina. Zorg ervoor dat je ook hier je zoekterm gebruikt.

Afbeelding

Bij afbeeldingen is het belangrijk dat de ALT-tag wordt ingevuld. Zorg ervoor dat je ook hier je zoekterm gebruikt.

Tekst

Het is belangrijk de tekst te schrijven voor mensen. Probeer een minimum aan te houden van 300 woorden per pagina. Zorg ervoor dat je in de eerste alinea ook hier je zoekterm gebruikt en nog een keer verderop in de tekst.

Conclusie

Als het goed is weet je nu wat backlinks zijn en waar je op moet letten bij het publiceren van een nieuwe pagina of bericht. Ik hoop dat je na het lezen hiervan, aan de slag kan om je website te verbeteren.

Plan een vrijblijvend gesprek

Laten we eens praten over hoe ik jouw wensen kan waarmaken. Dit doen we in een professioneel en vriendelijk gesprek. Laat me weten wanneer het jou het beste uitkomt!

WordPress onderhoud

Vanaf
49 per kwartaal
  •